Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Проект "пакунок малюка"

Дата: 30.05.2019 15:21
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

Про проект «пакунок малюка»

  Дитина з перших днів життя, незалежно від рівня матеріального забезпечення батьків, повинна бути забезпечена усім необхідним.

Саме тому, стане в нагоді отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини.

Одноразова натуральна допомога "пакунок малюка" — набір необхідних речей для новонародженої дитини.

Хто може отримати "пакунок малюка"?

"Пакунок малюка" є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім'ям. Скористатися правом на допомогу можуть мати, батько, родичі, патронатний вихователь новонародженої дитини.

Вартість отриманої допомоги “пакунок малюка” не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Допомога “пакунок малюка” надається на кожну новонароджену дитину

Який строк звернення?

Під час народження/виписки дитини у пологовому будинку або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.

Вартість одноразової натуральної допомоги.

Вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" без урахування витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг, пов'язаних з комплектуванням пакунків і доставки їх до пологових будинків (відділень) усіх форм власності, становить не більш як 5 тис. гривень. Отримання допомоги “пакунок малюка” не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.

Фото без опису

Набір необхідних речей для новонародженої дитини.

Деталізований перелік дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» при народженні дитини визначено Наказом Міністерства соціальної політики України від 17 липня 2018 року № 1025 "Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0845-18

 

Підставами для відмови у наданні такої допомоги є:

  • відмови від новонародженої дитини у пологовому будинку (відділенні) усіх форм власності (далі - пологовий будинок);

  • відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;

  • смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.

 

Механізм отримання:

Видача отримувачу допомоги “пакунок малюка” проводиться у пологовому будинку працівником, уповноваженим головним лікарем.

Факт передачі допомоги “пакунок малюка” фіксується в акті приймання-передачі та в журналі обліку.

Відомості обліку видачі допомоги “пакунок малюка” підписуються головним лікарем пологового будинку та щомісяця до 5 числа подаються до місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для подальшого подання обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення. Копії відомостей обліку видачі допомоги “пакунок малюка” залишаються у пологовому будинку.

Допомога “пакунок малюка” видається її отримувачам під час народження/виписки дитини у пологовому будинку або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.

У разі відсутності на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку допомоги “пакунок малюка” видається довідка про те, що зазначену допомогу в пологовому будинку не видано.

Зверніть увагу! У разі неотримання одноразової допомоги “пакунок малюка” при виписці з пологового будинку через її відсутність, важливо, з метою реалізації права, отримати довідку про те, що зазначену допомогу в пологовому будинку не видано.

У разі народження дитини за межами України або вдома та відмови матері від подальшої госпіталізації допомога “пакунок малюка” видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини на підставі особистої письмової заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” та копії свідоцтва про народження дитини.

Якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку, місцевому структурному підрозділі з питань соціального захисту населення була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” та довідки про те, що зазначену допомогу в пологовому будинку не видано, звертається до обласного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для забезпечення отримувача такою допомогою.

Обласний структурний підрозділ з питань соціального захисту населення протягом 14 робочих днів передає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення таку допомогу для її видачі отримувачу допомоги “пакунок малюка”.

Місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення протягом трьох робочих днів забезпечує безпосередню видачу допомоги “пакунок малюка” за місцем проживання/ перебування новонародженої дитини.

Отримувачі допомоги “пакунок малюка” можуть відмовитися від її отримання на підставі особистої письмової заяви.

Фото без опису

 

Довідково. За отриманням більш детальної консультації та отриманням безоплатної вторинної правової допомоги, ви можете звернутися до відділу «Рівненське бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою – вул. Соборна, буд. 195, каб. 103, м. Рівне, а також до Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь