Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

До відома громадян!

Дата: 13.11.2019 09:23
Кількість переглядів: 588

      До 1 січня 2013 року право на землю підтверджувалося державним актом, у якому могло не бути зазначено кадастрові номери земельних ділянок. У прикінцевих та перехідних положеннях Закону України "Про Державний земельний кадастр" до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" було внесено статтю 28-1, якою закріплено положення про те, що документи, якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до 1 січня 2013 року, є дійсними.

Фото без опису

    Водночас сьогодні укладання будь-яких угод про перехід нрава власності із земельними ділянками (міни, ренти, дарування, успадкування та інших цивільно-правових угод) не може відбуватися без наявності кадастрового номера (ст. 132 Земельного кодексу України - ЗКУ). Для набуття права власності на нерухоме майно (будинок, гараж чи іншу споруду) також необхідно мати кадастровий номер на земельну ділянку, на якій розташовані ці об’єкти нерухомості. Отже, уніфікована система кадастрових номерів  гарантує захист права особи на землю.

   Присвоєння кадастрових номерів на приватні земельні ділянки відбувається на підставі технічної документації із землеустрою, в якій визначається її площа та межі. Це також стосується і земельних ділянок, право на які підтверджено державним актом старого зразка. Технічна документація із землеустрою розробляється землевпорядними організаціями, які мають ліцензії на проведення землевпорядних робіт.

    Крім, того особливо актуально для власників земельних ділянок є перевірка відомостей зазначених у державних актах зеленого кольору, адже у ті роки з ряду причин до бази ДЗК могла бути внесена не повна інформація про земельну ділянку або не зазначені кадастрові номери.

 З переліком суб’єктів господарювання, що мають кваліфікаційні сертифікати на провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, можна ознайомитись на офіційному вебсайті Держгеокадастру (https://land.gov.ua) обо в територіальному органі  земельних ресурсів за місцем знаходження земельної ділянки.

  У разі відсутності реєстрації земельної ділянки  у Державному земельному  кадастрі, рекомендуємо провести державну реєстрцію земельної ділянки для внесення достовірних даних до Державного земельного кадастру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь