Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Мешканцям Корнинської громади роз’яснювали, як протидіяти домашньому насильству

Дата: 11.12.2020 15:13
Кількість переглядів: 386

    Щороку з 25 листопада до 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернути увагу суспільства до проблем насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, а також протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

    Мобільний консультативний пункт у складі представників державних структур, соціальних служб, правоохоронних органів, центру безоплатної вторинної правової допомоги та громадської організації "Центр "Чайка" у Корпнинській громаді провели інформаційну зустріч та консультацію.

   Через обмеження, пов’язані з пандемією, цьогоріч заходи проходили з дотриманням карантинних норм.

  Так, з мешканцями Корнинської громади обговорили шляхи подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, питання торгівлі людьми.

 Спеціалісти нагадали, що в області створено 11 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Фахівці мобільних бригад, у разі потреби, надають соціально-психологічну допомогу постраждалим особам, інформують про отримання необхідних медичних, соціальних, психологічних і правових послуг. А також роз’яснюють права, визначені законом для постраждалих.

 У Рівненському районі така бригада діє на базі центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.

   На Рівненщині створено та функціонує відділення для постраждалих. Заклад розрахований на 14 осіб стаціонарного перебування. Для убезпечення постраждалої особи адреса місця розташування закладу не розголошується. Влаштування до притулку здійснюється на підставі направлення, виданого профільними фахівцями місцевого структурного підрозділу, Нацполіції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, або ж мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам.

  За потреби можна звернутися за номером Державної «гарячої» лінії з попередження домашнього насильства1547. Там постраждалий отримає кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби – й екстрене реагування поліції. "Гаряча" лінія працює в цілодобовому режимі на всій території України.

Джерело https://www.rv.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь