Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Робоча зустріч з представниками «Центру пробації»

Дата: 23.03.2021 16:39
Кількість переглядів: 2875

    23 березня 2021 року голова Корнинської сільської ради Роман ГОРБАТЮК-ВАСИЛЕЙКО провів робочу зустріч з начальником Рівненського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області підполковником внутрішньої служби Надією ТЮРІНОЮ та старшим інспектором Рівненського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області підполковником внутрішньої служби Тетяною МАЛЬКО.

     В ході зустрічі були обговорені питання що таке пробація. Зокрема, пенітенціарна пробація – повернення осіб після відбуття покарання у виді обмеження волі та позбавлення волі в суспільство. Оскільки, особи, звільнені з місць відбування покарання, потрапляючи у суспільство стикаються з проблемою соціалізації. Перед такими громадянами виникають різноманітні труднощі, наприклад: проблема працевлаштування та житла, і особливо - соціальна ізоляція, тобто неприйняття таких осіб оточенням. Всі ці фактори впливають не тільки на особистість але і на вчинення ними нових правопорушень. Проте, для полегшення ресоціалізації особистості і попередження вчинення нових кримінальних проступків, відповідно до ст. 11 Закону України «Про пробацію» від 05.02.2015, було введено пенітенціарну пробацію, яка має на меті підготовку осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі, до звільнення. Саме пенітенціарна пробація спрямована на допомогу особистості громадянина в адаптації до «нових» умов середовища та мотивації її до правослухняного способу життя.

    По завершенні зустрічі було досягнуто домовленостей подальшої співпраці  Рівненського міськрайонного відділу та Корнинської сільської територіальної громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь