Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

В селі Колоденка рятувальники гасили суху траву

Дата: 10.04.2021 20:45
Кількість переглядів: 1157

     Сьогодні місцева пожежна команда Корнинської громади спільно з ДСНС, вчасно зреагували та загасили загоряння сухої трави на відкритій території в селі Колоденка. Причиною пожежі став  підпал.
    Дякуємо  за допомогу  небайдужим жителям громади, що долучилися до процесу гасіння.
    Рятувальники закликають мешканців громади не провокувати пожежі в екосистемах та на відкритих територіях, не спалювати сухостій!  
   Нагадаємо, що 4 березня поточного року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки". Він значно підвищив розміри штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки - від 3 400 до 5 100 грн.
Згідно ст. 77 КУпАП, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 грн та на посадових осіб - від 4 590 до 15 300 грн.
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4 590 до 15 300 грн та на посадових осіб - від 10 710 до 30 600 грн.
       Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від від 3 600 до 6 120 грн і на посадових осіб - від 15 300 до 21 420 грн.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь