Корнинська сільська рада
Рівненський район Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Довідка замість листка непрацездатності

Дата: 10.06.2021 16:41
Кількість переглядів: 391

Довідка замість листка непрацездатності

 

Згідно з ч. 1 ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (зі змінами) (далі – Закон            № 1105) підставою для звільнення від роботи у зв’язку з непрацездатністю та надання матеріального забезпечення застрахованим особам у разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності (далі – ЛН), а в разі роботи за сумісництвом – копія ЛН, засвідчена підписом керівника та печаткою за основним місцем роботи.

Повноваження перевіряти правильність видачі та заповнення ЛН для прийняття рішення в призначенні або відмові в призначенні матеріального забезпечення застрахованим особам відповідно до Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018             № 13, покладено на комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підприємства, установи, організації.

У зв’язку з відсутністю бланків ЛН медичні заклади замість ЛН видають застрахованим особам довідку ф. № 036/о.

Видана у закладі охорони здоров’я довідка є підтвердженням поважної причини про відсутність  працівника на робочому місці.

При обміні довідки про тимчасову непрацездатність на ЛН у бланку ЛН в правому верхньому кутку зазначається: «Замість довідки № __ від __», запис у графі «Звільнення від роботи» здійснюється одним рядком. Усі графи ЛН, окрім дати видачі і «Звільнення від роботи», заповнюються відповідно до записів у довідці, у тому числі позначки про порушення режиму хворим.

Після обміну застрахованою особою довідки на ЛН встановленого зразка і надання його роботодавцю комісія із соціального страхування приймає рішення про призначення матеріального забезпечення.

Підставою фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам за рахунок коштів Фонду є подана роботодавцем згідно з вимогами заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані суми за листками непрацездатності. Саме від дати її подачі, у першу чергу, залежить дата виплати.

Відповідно до Закону № 1105 одним із завдань Фонду соціального страхування України є здійснення перевірок обґрунтованості видачі та продовження ЛН застрахованим особам, у тому числі на підставі інформації з електронного реєстру ЛН, та здійснення контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду, які виплачуються на підставі ЛН.

       Фото без опису

                                                       

Сектор перевірки обґрунтованості

видачі листків непрацездатності

Рівненського відділення УВД ФССУ

у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь