Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Порядок отримання інформації про суму заборгованості по аліментам

Дата: 28.08.2021 10:23
Кількість переглядів: 1335

   Згідно ЗУ «Про виконавче провадження» виконавець забов’язаний обчислювати розмір заборгованості із сплати аліментів щомісяця.

    У сторін виконавчого провадження (стягувача або боржника ) виникає потреба у перевірці порядку нарахування аліментів або інформування про розмір заборгованості.

      На сьогодні онлайн дізнатися розрахунки виконавця чи розмір самої заборгованості неможливо.

     Онлайн можна контролювати лише частково діяльність державних та приватних виконавців у ході виконання ними судових рішень.

В Україні створена та працює Автомтизована система виконавчого провадження, доступ до якої можливий через інтернет.

     Автоматизована система виконавчого провадження - це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

   Право доступу до виконавчого провадження шляхом пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування документів та відомостей виконавчого провадження мають СТОРОНИ (боржник та стягувач) виконавчого провадження, у якому вони беруть участь.

   Саме в постанові про відкриття виконавчого провадження зазначається його номер та ідентифікатор доступу або простіше кажучи пароль.

     Для доступу до інформації потрібно ввести номер виконавчого провадження та ідентифікатор, що вказані у постанові про відкриття виконавчого провадження.

        Порядок отримання інформації про розмір заборгованості зі сплати аліментів.

   Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ повідомити про розрахунок заборгованості стягувачу і боржнику у разі подання заяви стягувачем або боржником.

    Відповідно до ч. 13 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження" довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем на вимогу стягувача протягом трьох робочих днів у випадках, встановлених законом.

У разі надходження до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця заяви стягувача про видачу довідки про наявність заборгованості зі сплати аліментів орган державної виконавчої служби, приватний виконавець протягом трьох робочих днів видають стягувачу довідку про наявність заборгованості зі сплати аліментів, яка скріплюється печаткою органу державної виконавчої служби, приватного виконавця.

   Для видачі довідки виконавець обчислює розмір заборгованості зі сплати аліментів з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

   Якщо сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання є меншим, ніж сума відповідних платежів за три місяці, орган державної виконавчої служби, приватний виконавець письмово повідомляє стягувача про відмову у видачі довідки та надає йому розрахунок заборгованості.

Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.

    Отже якщо є необхідність у детальному розрахунку заборгованості, необхідно написати заяву на ім’я свого виконавця з проханням надати розрахунок по заборгованості зі сплати аліментів

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь