Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм та професійних захворювань – один із основних напрямів діяльності Фонду соціального страхування України

Дата: 21.12.2021 11:39
Кількість переглядів: 227

     Фонд соціального страхування України здійснює соціальний захист і гарантує фінансові допомоги та компенсації потерпілим, які в результаті травм на виробництві чи професійних захворювань отримали інвалідність або стійку втрату працездатності. Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров’я потерпілих, повернення їх до праці й у суспільне життя, усунення або максимального зменшення наслідків захворювання або травми.

    Одним із пріоритетних завдань Рівненського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області є забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань медичними та соціальними послугами з метою відновлення здоров’я потерпілого, повернення його до повноцінного життя. Право на отримання медико-соціальних послуг за рахунок коштів Фонду має кожен потерпілий за наявності потреби та на термін, визначений висновком медико-соціальної експертної комісії та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю. Значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації, який включає лікування потерпілих у стаціонарних медичних закладах, медичну реабілітацію, санаторно-курортне лікування, фінансування спеціального медичного та постійного стороннього догляду за потерпілим, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, технічними засобами реабілітації тощо.

     Протягом січня-листопада 2021 року відповідно до Закону України            «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999             № 1105-XIV та згідно з нормативними актами Фонду соціального страхування України Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Рівненській області забезпечило медико-соціальними послугами                               118 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на загальну суму 2632,1 тис. гривень. Зокрема, 18 потерпілим відшкодовано витрати на лікування на суму 321,2 тис. грн, 1 потерпілому надана реабілітація в санаторно-курортному закладі на суму 16,3 тис. грн,              27 потерпілих забезпечені технічними засобами реабілітації на суму 571,8 тис. грн, 30 потерпілим оплачені лікарські засоби, постільна та натільна білизна, вироби медичного призначення на суму 318,1 тис. грн, забезпечено додатковим харчуванням  2 осіб на суму 85,8 тис. гривень.

     Особливу статтю видатків Фонду соціального страхування України становлять виплати на догляд за особами з інвалідністю. Протягом цього періоду 2 особи з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві отримували виплати на спеціальний медичний догляд, 11 осіб – на постійний сторонній догляд та 7 – на побутове обслуговування, загальна сума допомог склала 512,2 тис. гривень.

    З 01.12.2021 збільшено розмір витрат на здійснення спеціального медичного та стороннього догляду і побутове обслуговування.

   Здійснено компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування 17 потерпілим на суму 6,9 тис. гривень.

     За рахунок коштів Фонду фінансуються витрати на санаторно-курортне лікування потерпілих відповідно до висновку медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю. Такою послугою скористалися 50 потерпілих на суму 755,0 тис. гривень. Потерпілі самостійно вибирають санаторно-курортний заклад за відповідним профілем лікування відповідно до Інформаційного переліку санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим (особам з інвалідністю) внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. За рахунок коштів Фонду компенсуються витрати  на проїзд до санаторно-курортного закладу та у зворотному напрямку.

    Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області робить все можливе, аби люди, які втратили здоров’я, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту.

             Відділ медичних та соціальних послуг

             Рівненського відділення УВД ФСС У

             у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь