Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Щодо необхідності та важливості оплати населенням спожитих житлово-комунальних послуг

Дата: 26.09.2022 15:35
Кількість переглядів: 584

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2022 року № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» встановлено, що до припинення воєнного стану в Україні забороняється:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;
  • припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

 

Проте, в умовах підготовки до опалювального періоду 2022/2023 рр. одним із проблемних питань, що потребує особливої уваги, є питання заборгованості споживачів за житлово-комунальні послуги.

Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств житлово-комунального господарства, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали тощо.

Погашення значного обсягу боргів населення за житлово-комунальні послуги до початку опалювального періоду 2022/2023 рр. є запорукою належного його проходження та виконання підприємствами своїх зобов’язань, у тому числі в частині розрахунків за електропостачання з постачальником.

З огляду на зазначене, наголошуємо на необхідності та важливості оплати спожитих комунальних послуг та ненакопичення боргів.

Також важливе значення має стан розрахунків за спожиті послуги споживачами, що отримують монетизовані пільги та субсидії. Звертаємо увагу, що житлова субсидія не призначається у випадку наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 гривень) на день звернення для призначення субсидії.

Нагадуємо, що споживачі мають можливість здійснювати оплату послуг за допомогою онлайн сервісів (через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: «Ощад24», «Приват24», «МоноБанк» та ін.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь