Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Уряд розширив перелік категорій громадян, які можуть отримати ваучери на навчання

Дата: 06.10.2022 12:11
Кількість переглядів: 148

Постановою Кабміну від 30.09.2022 р. «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» передбачається розширення кола осіб, які мають право на отримання ваучера.

Відповідно до Постанови право на отримання ваучерів тепер мають особи та члени їхніх сімей, щодо яких, згідно законодавства, встановлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також надає паспорт, трудову книжку (у разі наявності) або дублікат трудової книжки (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, документ про професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту (дублікат такого документа) та реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття), з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом.

Вищезгадані особи крім основних документів подають також відомості про встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України з Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено такий факт.

 Уряд зробив ще один крок для посилення соціального захисту громадян та членів їх сімей, які постраждали від російської агресії. Отримання ваучера та його реалізація сприятиме підвищенню конкурентоспроможності таких осіб на вітчизняному ринку праці.

Нагадаємо, що ваучер – документ встановленого зразка, який безоплатно дає особі право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь