Корнинська сільська рада
Рівненський район Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вивіз сміття на території Корнинської сільської територіальної громади

Дата: 13.06.2023 12:42
Кількість переглядів: 248

Шановні мешканці Корнинської сільської територіальної громади!

Наполегливо просимо з відповідальністю поставитися до укладання індивідуальних договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами з Комунальним автотранспортним підприємством 1728, як виконавцем послуг з вивезення побутових відходів.

Разом забезпечимо утримання території громади у чистоті й належному та санітарному стані.

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас, зробимо наші села чистими та привабливими!

За інформацією КАТП 1728, у Корнинській сільській територіальній громаді є мешканці, які категорично відмовляються від укладання договорів на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. У той же час ми постійно спостерігаємо картину «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах.

Отже, чи порушують закон, та який саме закон ті громадяни, що так ухиляються від укладання договору на вивіз твердих побутових відходів?

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів відповідно до статті 1 цього ж Закону відносять об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Необхідно також відзначити, що кожен житель Корнинської сільської територіальної громади зобов'язаний дотримуватись Правил з благоустрою, що встановлюють вимоги щодо благоустрою території населених пунктів громади. Відповідно до них громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.

При виявленні фактів порушень Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться порушення, на підставі чого буде відкриватись адміністративне правопорушення.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто законною підставою для притягнення до відповідальності за неукладення договору на вивіз сміття є відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця та є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою та тягне відповідно за собою адміністративну відповідальність.

Для укладення договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами необхідно звернутися в КАТП 1728 за адресою: м. Рівне вул. В. Стельмаха, 22 (каб. № 1).

Переглянути публічний договір. (http://www.katp1728.rv.ua/images/PublichnyjDogovir.pdf )

        Телефон для довідок:   64-23-09 – абонентний відділ

                                               067-361-75-23 – абонентний відділ (вайбер)

                                               068-859-71-87 – майстер

                                               KATP1728ABON@i.ua

        Графік роботи абонентного відділу:

                                    Пн - Чт 8:00 до 17:15

                                    Пт 8:00 до 16:00

                                    Обід 13:00 – 14:00

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь