Корнинська сільська рада
Рівненський район Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Екологічна ініціатива «Масштабне заліснення України»

Дата: 25.09.2023 08:31
Кількість переглядів: 123

    Ліси займають майже 16 % територій України. Вони мають неоціненне значення: переробляють шкідливі викиди, зберігають водні ресурси та є середовищем існування для безлічі рослин і тварин. Однак через зміну клімату, посухи та поривчасті вітри все, а також війну, частіше виникають лісові пожежі. Масштабні лісові пожежі, в тому числі спричинені війною, завдають непоправної шкоди довкіллю, на відновлення лісових територій знищених пожежею підуть десятиліття.

     Відповідно до Указу Президента України В. Зеленського від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» з 2021 року в державі започатковано реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України», спрямовану на збереження лісового фонду України, належного захисту і відтворення лісів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних та економічних умов, забезпечення прав громадян на безпечне довкілля.

    Тому наразі один з пріоритетів Міндовкілля, та країни в цілому – відновлення лісових територій.

  Корнинська територіальна громада доєдналася до зазначеної екологічної ініціативи, та періодично проводить озеленення території населених пунктів громади шляхом висадки дерев та кущів, в тому числі декоративних. Цей рік - не виключення: навесні у парку села Корнин працівниками сільської ради  та місцевими мешканцями було висаджено алею сакур, поповнили місцевий парк саджанцями жасміну, гібіскусу, туй. Озеленення території сільської ради продовжуватиметься і в майбутньому.

   Враховуючи, що наближається  найоптимальніший період висадки дерев (з жовтня до кінця листопада), коли рослини перебувають у природньому обезлистяному стані та в стані пониженої активності фізіологічних процесів, запрошуємо усіх бажаючих долучитися до «зелених» ініціатив державної та місцевої влади: сприяти відтворенню лісових ресурсів, долучатись до висадки зелених насаджень у парках та скверах, озеленювати власні домогосподарства тощо.

    Шановні жителі громади!  Не будемо сторонніми спостерігачами, підтримаймо екологічну ініціативу «Масштабне заліснення України», адже озеленення – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь