Корнинська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Відновлено функцію Фонду соціального страхування України щодо забезпечення послугами з медичної реабілітації застрахованих осіб та членів їх сімей на базі санаторно-курортних закладів

Дата: 04.02.2021 11:44
Кількість переглядів: 391

26 листопада 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 941-ІХ, прийнятий Верховною Радою України 03.11.2020. Законом відновлено направлення на реабілітаційне лікування до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) працюючих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань та травм.

Вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення і компенсації порушених функцій організму, соціально-побутового і професійного відновлення хворого.

На сьогоднішній день актуальним питанням є проблеми відновлення здоров`я для працюючих українців, які перехворіли на COVID-19. Адже, захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну, нервову та ендокринну систему, легені. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

Пройти курс відновного лікування за кошти Фонду застраховані особи можуть на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. Право на таке лікування мають усі працевлаштовані особи за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 (із змінами), за якими надаються послуги із реабілітаційного лікування за кошти Фонду. Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями:

         - нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

         - м`язово-скелетна реабілітація (підгострий період після ортопедичних, травматологічних операцій, ревматологічні захворювання, опіки);

         - кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, стан після пролікованої стенокардії, після операцій на серці;

         - підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

         - медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції;

         - реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

         - реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

         - інша (соматична) реабілітація: підгострий період після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Застрахована особа направляється на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за кошти Фонду за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні (далі – ЛКК), де перебуває пацієнт (застрахована особа) на стаціонарному лікуванні. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Після оформлення висновку ЛКК заклад охорони здоров`я інформує регіональні органи Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву про забезпечення лікуванням для подальшого укладання тристороннього договору із санаторно-курортним закладом.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров`я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів (це буде 18, 21 або 24 дні). Застрахованим особам надано можливість самостійно вибирати санаторно-курортний заклад для проходження відновного лікування.

100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, адже Фонд відшкодовує санаторно-курортному закладу вартість фактично наданих послуг із реабілітаційного лікування застрахованих осіб та супроводжуючих осіб та фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

Всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

У разі наявності питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітації за кошти Фонду, застраховані особи можуть звертатись до Рівненського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області.

Скористуйтесь правом на послуги з реабілітаційного лікування за кошти Фонду!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь