Корнинська сільська рада
Рівненський район Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відновлено функцію Фонду соціального страхування України щодо забезпечення послугами з медичної реабілітації застрахованих осіб та членів їх сімей на базі санаторно-курортних закладів

Дата: 04.02.2021 11:44
Кількість переглядів: 437

26 листопада 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 941-ІХ, прийнятий Верховною Радою України 03.11.2020. Законом відновлено направлення на реабілітаційне лікування до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) працюючих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань та травм.

Фото без опису

Вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення і компенсації порушених функцій організму, соціально-побутового і професійного відновлення хворого.

На сьогоднішній день актуальним питанням є проблеми відновлення здоров`я для працюючих українців, які перехворіли на COVID-19. Адже, захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну, нервову та ендокринну систему, легені. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

Пройти курс відновного лікування за кошти Фонду застраховані особи можуть на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. Право на таке лікування мають усі працевлаштовані особи за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 (із змінами), за якими надаються послуги із реабілітаційного лікування за кошти Фонду. Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями:

         - нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

         - м`язово-скелетна реабілітація (підгострий період після ортопедичних, травматологічних операцій, ревматологічні захворювання, опіки);

         - кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, стан після пролікованої стенокардії, після операцій на серці;

         - підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

         - медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції;

         - реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

         - реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

         - інша (соматична) реабілітація: підгострий період після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Застрахована особа направляється на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за кошти Фонду за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні (далі – ЛКК), де перебуває пацієнт (застрахована особа) на стаціонарному лікуванні. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Після оформлення висновку ЛКК заклад охорони здоров`я інформує регіональні органи Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву про забезпечення лікуванням для подальшого укладання тристороннього договору із санаторно-курортним закладом.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров`я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів (це буде 18, 21 або 24 дні). Застрахованим особам надано можливість самостійно вибирати санаторно-курортний заклад для проходження відновного лікування.

100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, адже Фонд відшкодовує санаторно-курортному закладу вартість фактично наданих послуг із реабілітаційного лікування застрахованих осіб та супроводжуючих осіб та фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

Всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

У разі наявності питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітації за кошти Фонду, застраховані особи можуть звертатись до Рівненського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області.

Скористуйтесь правом на послуги з реабілітаційного лікування за кошти Фонду!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь